Новини Харків

Останні новини Харків | Погода Харків

У Харкові пролунали вибухи

ВідКатерина Момот

Лют 20, 2024

Окупанти б’ють по місту ракетами.

Пізно ввечері 23 січня у Харкові під час повітряної тривоги пролунали вибухи. Населений пункт перебуває під обстрілом російської армії. Повідомляється про серію вибухів.

Про це повідомляють моніторингові канали та місцеві засоби масової інформації.

“У Харкові пролунав вибух, передають кореспонденти “Суспільного”, – йдеться у дописі медіа. Згодом видання повідомило про нові вибухи.

Повітряні сили попередили про балістику в напрямку Харкова. Згодом вибухи в місті підтвердила місцева адміністрація. Голова ОВА Олег Синєгубов просить перебувати в укриттях до відбою тривоги.

“Харків втретє за день під ракетним обстрілом. Вибух. Будьте обережні”, – наголосив міський голова Ігор Терехов.

Тим часом бригадний генерал юстиції Сергій Мельник “Марсель” поінформував про ракети в повітрі. Моніторингові чати інформують про обстріл із ВІЙСЬКОВИЙ ЗЕНІТНИЙ КОМПЛЕКС С-300.

Як повідомлялося, росіяни вночі та зранку 23 січня вдарили ракетами по житловому сектору Харкова. Наразі відомо про вісьмох загиблих та 60 осіб, які отримали травми.

Читайте також: 

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Окупанти б’ють по місту ракетами: експеримент та прогнози

Пізно ввечері 23 січня у Харкові під час повітряної тривоги пролунали вибухи, що свідчать про повітряний наліт міста російською армією. Це стає четвертою серією обстрілу за день в Харкові, що має серйозні наслідки для мирного демографія та інфраструктури міста.

У зв’язку з цим стався важливий крок – інформаційний випуск такої вагомості доводять не тільки наявність обстрілу, але і проблему з безпекою, оскільки повноважні державні органи оповістили демографія про балістику в напрямку Харкова. Також встановлено, що ракетні атаки зумисні й намагаються завдати значних збитків.

Як показує управління міста, це б’є місцеву владу, яка закликає громадян перебувати в укриттях до відбою тривоги. Це говорить про заходи, які вживаються у Харкові з метою зниження ризику для громадян.

Поряд з тим, важливо відмітити, що також були заявлені інформації про наявність ракет в повітрі, що свідчить про активну обстрільну діяльність іноземних сил. Зокрема, згадуються моніторингові угруповання, що інформують про обстріл із зенітно-ракетних комплексів С-300.

Загалом, повітряний наліт Харкова має серйозні наслідки: восьмеро людей загинули, а ще 60 осіб отримали поранення. Це лише початок руйнувань невинних життів і майна. З урахуванням тривалості обстрілу цей бойові дії може погіршитися, ситуація може загострюватися, тож необхідно очікувати подальшого ескалації насильства.

Прогнози та міжнародні реакції

З урахуванням небезпеки, яку несе бомбардування Харкова, можна припустити, що цей захист може мати зв’язок з подіями на країнсько-російському кордоні. Можливо, недавнє наростання напруженості в Україні і критична ситуація, спричинена російською агресією, нарощується і приводить до обстрілу мирних міст.

На міжнародному рівні ця ситуація потребує негайного втручання та реакції. Сусідні країни, міжнародні організації і держави-спонсори повинні одержати чіткі сигнали про масові порушення прав людини та загрозу миру.

Серед можливих реакцій можна очікувати на запровадження економічних санкцій проти Російської Федерації, засудження агресора на міжнародних форумах та надання гуманітарної та військової допомоги Україні.

Загалом, ситуація в Харкові ще раз підкреслює нагальну потребу вирішення конфлікту мирними шляхами та негайну допомогу постраждалим. Це слугує нагадуванням про необхідність національного єднання та сплотування для забезпечення безпеки та миру в Україні.

Джерело: tsn.ua