Новини Харків

Останні новини Харків | Погода Харків

Кім Чен Ин заявив, що “має законне право” знищити Південну Корею

ВідКатерина Момот

Лют 9, 2024

кадр північнокорейського телебачення. фото Getty Images

Лідер Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що у нього є законне право знищити Південну Корею, вкотре погрожуючи своєму сусідові після того, як на початку року виключив концепцію мирного об’єднання з національної політики своєї держави.

Джерело: Bloomberg з посиланням на Корейське центральне інформаційне агентство KCNA

Деталі: Повідомляється, що Кім заявив, відвідуючи міністерство оборони і відзначаючи річницю заснування армії, що “маріонетки” Південної Кореї відкинули зусилля Пхеньяну зі співробітництва і прагнуть поглинути свого сусіда.

Реклама:

Тому, за його словами, правильно називати Південну Корею “головним ворогом”, і на підставі цієї законності “її може бути атаковано і знищено в будь-який час”, – цитує його KCNA.

Днем раніше агентство KCNA повідомило, що парламент Північної Кореї скасував закони про економічне співробітництво з Південною Кореєю, вбивши клин між сусідами ще глибше. Від початку року режим Кіма посилив кампанію тиску на Південну Корею, провівши випробування крилатих ракет, використовуючи риторику погроз на адресу Сеула і влаштувавши знесення пам’ятника в Пхеньяні, що символізує надії на об’єднання.

Джерело: pravda.com.ua